Shibuya (渋谷) er helt klart én af metropolens mest farverige og travle bydele. Bedst kendt er nok Shibuya crossing, som er verdens mest travle lyskryds. De fem fodgængerfelter nyder således passage af 100.000 mennesker – i timen. Ja, i spidsbelastninger endnu flere, men i gennemsnit altså ethundredetusinde personer, hver time. Det forunderlige er, at ingen går ind i hinanden, ingen bliver trådt over tæerne. Den eneste gang jeg i øvrigt har oplevet sammenstød i Japan, var da en europæisk turist ikke var opmærksom.

Du kommer ret nemt til Shibuya, da den ligger på subwayens hovedlinje, JR Yamanote line. Når du hopper ud ved Shibuya Station går du ud af “Hachiko exit.” Ligesom i mange andre af de populære bydele, finder du her et væld af shopping og underholdning, især i området omkring stationen.

Menneskemylder i det verdensberoemte lyskryds i Shibuya

Shibuya i regnvejr. Det er forholdsvis almindeligt, at man, i tilfælde af regn, kan købe en paraply i en automat på én af byens mange, mange undergrunds-togstationer.

Når du er færdig med det, skal du bevæge dig tilbage mod stationen og over i “Tokyo Food show”.  Her finder du en vifte af lokale specialiteter som grillet ål, stegt svinekø, lille fiskesalat, blæksprutter på pind, og meget mere. Udover alt det fantastiske mad, kan du købe en masse lækre, lokale snack og andre spiseligheder, som riskiks , mochikager, gelatineret konfekt – o.m.a.

Naar det regner kommer paraplyen fra. Det kan eks. koebes i automater paa togstationer</a

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (Ingen bedømmelser endnu)
Loading...

Kommenter med Facebook