Tager du til Harajuku (原宿) om søndagen – hvor de fleste japanere jo holder fri – en vidunderlig blanding af mennesker på søndagsudflugt og unge mennesker som er ude for at vise dem selv og måske deres eget, specielle udtryk frem. Takeshita Dori (Takeshita gade) er en 400 meter lang gade som er forholdsvis smal. Her finder du butikker, caféer og fastfood alt sammen rettet mod metropolens teenagere. Gaden er enormt populær og bliver overrendt i weekenderne hvor her simpelthen er stoppet med med mennesker Udover popkulturen som dyrkes i stor stil, findes der også nogle spændende butikker som er rettet mod det voksne publikum og så kan du finde rigtigt meget god mad her. 

HINT: På restauranten Yoshinoya får du i øvrigt den bedste “gyudon” som Tokyo har at tilbyde. Den ligger for enden af  Takeshita Dori, oppe af nogle trapper. Der er mellem 10-30 minutters vendetid på at komme ind. Det må du ikke gå glip af.

HarajukuDe mennesker som bevæger sig rundt i Takeshita Dori om søndagen kan være klædt i manga-outfitt, i dukketøj, eller noget helt tredie.  Japanere virker igennem deres opdragelse og ikke mindst den disciplin skoler og arbejdspladser forlanger af dem, som meget disciplinerede og måske endda afrettede mennesker. Når de endelig finder en ventil for denne tilstand udspiller det sig tit i eksempelvis voksne mænd i kostumer i fuld dagslys. Ja, jeg har selv set voksne mænd klædt ud som både mangapiger og Hello Kitty.

Harajuku ligger mellem Shinjuku og Shibuya stationer og byder udover ovenstående også på en række historiske steder som absolut må og skal besøges.

Omotesando

Tokyos Champs-Elysees er gaden hvor du blandt andet finder en urimeligt fed japansk legetøjsbutik hvor især drengene falder for Nano Blocks (japansk LEGO?) som kan købes til meget, meget rimelige priser. Du finder også noget som minder om en regulær souvenirbutik, hvor du kan købe en smuk kimono til konen eller måske den mandlige version, en yutaka. Shoppingmulighederne er altså fantastiske.

 

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (Ingen bedømmelser endnu)
Loading...

Kommenter med Facebook