Den 6. august 1945 blev Hiroshima (広島) ramt af en atombombe med en altødelæggende sprængkraft. Bomben detonerede 580 meter over jorden og antallet er menneskeliv, der gik tabt, var ubærlig højt: folk, der gik på arbejde, folk, som var på besøg i byen, skolebørn… Byen var for daværende beboet af omtrent en kvart million mennesker, og nærmest alt blev ødelagt. Bombens kraft udslettede Hiroshima by på omkring 6 sekunder og udviklede flere millioner graders varme.

Der går en historie om, at der i byens arkivs kælder, befandt sig en medarbejder, som var nede for at hente nogle mapper og papirer, da bomben detonerede. Da han kom op igen, var hans arbejdsplads, hans kollegaer og hele byen væk. Bombens kraft pulveriserede byen, og alle mennesker blev opløst af varmen. Mange af dem, som befandt sig længere væk fra bombens epicenter, døde senere af stråleskader og ubehandlede brandskader.

Man er ikke i tvivl om, at museet er af stor betydning for japanerne. Det er et sted, hvor de kommer og mindes. Et sted, hvor de sender en bøn afsted. Det vil efterlade dig med et kæmpe – og yderst vigtigt – indtryk.

Hiroshima A bomb dome - En japaner sender en bøn og en hilsen til de som er gået bort under bombenedslaget

Når du kommer til Hiroshima, skal du besøge  Peace Memorial Museum. Se deres hjemmeside her

Glem ikke at Hiroshima også er meget andet end blot den by som blev sønderbombet i slutningen af 2. verdenskrig. Læs eksempelvis om sakébryggerierne herunder eller om Hiroshima Castle på én af de underliggende sider.

Sakébyen Hiroshima

Den smukke by mod sydøst er meget andet end byen, som blev ramt af en a-bombe. Hiroshima gemmer på mange hemmeligheder, eksempelvis har den én af japans højeste koncentrationer af sake-bryggerier, noget i nærheden af 50, ligesom det nationale forskningsinstitut for brygning ligger her i byen. Så skal du have en oplevelse af høj, kvalitet, bør du besøge et af disse bryggerier.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (Ingen bedømmelser endnu)
Loading...

Kommenter med Facebook