Takayama, eller Hida-Takayama som byen kaldes i lokale munde er én af flere byer med navnet Takayama. Derfor bruger man i daglig tale regionsbetegnelsen foran. Hida-Takayama ligger altså i regionen Hida, som er et utroligt smukt, bjergrigt sted, hvor selve togturen op til byen er en oplevelse i sig selv. Fra man starter
på Nagoya Station og når man rammer Hida-Takayama Station, har man flyttet sig næsten 500 meter op ad på et gammel, velfungerende skinnenet, omgivet af fantastiske og varierende landskaber af bjerge, floder og vandfald.

 

Hida-Takayama er virkeligt på landet

Takayama minder om mange andre japanske provinsbyer med en eller flere “hovedgader”, hvor lokalbefolkningen går rundt og klarer hverdagens gøremål og trivialiteter. Det, som måske er særligt hér er, at man efter ganske få minutters gang befinder sig på vej op af et bjerg. Ganske vist går man på et fortov eller noget, der intermistisk minder om et fortov, men stigningerne lader dine ben og dit åndedræt vide, at du ikke er i en flad storby, men i en provinsby, hvor naturen i byen er åbenlys, idet der er bjerge, så langt øjet rækker.

Overnatning i Hida-Takayama

Det er rigtigt nemt at finde overnatning på et traditional sted, en kro som vi kalder det i Danmark, en ryokan på japansk – og hvis du taler engelsk, en inn.

På min tur til den smukke bjergby boede jeg på en særdeles klassisk og oprindelig ryokan som hed Hida Gasshoen. Det var ikke svært at finde, faktisk fandt jeg det igennem hotels.com

 

Kommenter med Facebook