At føre en samtale med en japaner kan blive en udfordring – men tag den. I japan taler man japansk og i forhold til antallet af indbyggere (127,650,000 pr. marts 2012), er der ikke mange, som kan gøre sig forståelige på engelsk. En del af dette beror på, at japanerne simpelthen ikke vil begå fejl. Hverken i deres udtale af ordene eller i deres forsøg på at hjælpe dig; du er jo deres gæst!!

Men man skal ikke holde sig tilbage med at bede om hjælp, selvom det kan være svært på engelsk Der kan opstå mange sjove/gode oplevelser når man ser hvor hjælpsomme japanerne er, på trods af kommunikationsvanskeligheder. Omvendt forstår japanerne alligevel en del engelske ord (især udtalt på japansk). Så hvis man taler langsomt og i korte sætninger/ bruger enkle ord. Går det nogle gange, også på engelsk.

Gode sætninger/ord at kunne i enhver samtale

Goddag – Konnichiwa

Godaften – konbanwa

Tak – dōmo

Tak på en anden form – arigatō

Ja – Hai

Nej – Ie

Der findes et utal af ord, som man kan lære til stor glæde for japanere. De kan altid findes online, nogle sværere at udtale (og huske) end andre.

Når man spiser, kan man naturligvis altid bruge ordet tak (domo, arigatō). Når man modtager maden, er ordet itadakimasu rigtigt høftigt og betyder noget i retning af :”Jeg modtager denne mad”.

HINT: Man stikker ALDRIG sine spisepinde i risen.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Kommenter med Facebook